Connect with us

Administratie

Domnia lui Vrabie la Medgidia sau radiografia unui mandat cu scandal, injurături, contracte dubioase și lipsă de viziune

Publicat

la

Alegerilor locale în vremea pandemiei nu pot fi comparate cu nicio competiție electorală din trecut, dar scaunele de primar sunt la fel de rânvite de oamenii politici. Medgidia este una dintre localitățile unde lupta politică pentru scaunul administrativ este la cote maxime, iar ziua alegerilor este tot mai aproape.

De mai bine de 3 ani, Medgidia se află într-un scandal continuu. Mandatul lui Valentin Vrabie la conducerea administrației locale din muncipiul Medgidia nu a fost lipsită deloc de tensiuni, certuri, scandaluri, agresiune fizică, limbaj neadecvat și nici de atacuri, demisii și demiteri. Dacă la începutul mandatului actualul edil a făcut echipă pentru promovare de proiecte și investiții cu Luminița Vlădescu, viceprimar pe care tocmai Valentin Vrabie a propus-o, finalul celor 4 ani i-a adus pe cei doi în pragul scandalului public.

Pe rând, la nici un an de la alegerile locale trecute a început scandalul între Valentin Vrabie și consilierii locali liberali, acum colegi săi de partid. Atunci, Vrabie îi acuza că sunt lipsiți de transparență. De partea cealaltă, la fel. De altfel, liberalii i-au cerut primarului, la vremea respectivă, raport zilnic privind cheltuielile.

Replicile dintre Vrabie și cei cu care astăzi umblă la braț pentru a promova proiectul pentru următorul mandat au fost prezentate de Ordinea.ro. Tot atunci, Vrabie avea să îi numească pe colegii săi liberali… nesimțiti și proști. Vă reamintim declarațiile AICI

CL Medgidia: Liberalii nu au încredere în primarul Vrabie și vor rapoarte zilnice pentru plățile efectuate din bugetul local! În replică, Vrabie îi numește nesimțiți și proști!

Viceprimărița Vlădescu, pericol public pentru primarul Vrabie

Scandal monstru în Primăria Medgidia. Vrabie a bruscat-o pe Vlădescu. Primarul neagă violența, dar nu și conflictul

Fața de gabor a lui Valentin Vrabie. Vrea să o demită pe Vlădescu pentru ”atitudinea de răzvrătire”

 

Da, ati citit corect. Luminița Vlădescu a fost acuzată de Vrabie că are o atitudine de… răzvrătire și de nerecunoaștere a poziției deținute. În traducere, viceprimărița Vlădescu a fost acuzată că nu s-a supus regulilor impuse de primarul Vrabie.

Într-un final, planul lui Vrabie de a o înlătura pe Luminița Vlădescu de pe scaunul de viceprimar, a reușit. Cu majoritate în Consiliul Local, la inițiativa sa, Vrabie a demis-o pe Luminița Vlădescu. Detaliile le găsiți accesând următorul LINK:

Și setea de putere a edilului din Medgidia nu s-a oprit aici. Valentin Vrabie a făcut demersuri și pentru dizolvarea Consiliului Local, un consiliu local ostil la acea dată, respectiv în vara anului 2018.

Detaliile, într-un articol Ordinea.ro:

Sete de putere. Valentin Vrabie vrea să dizolve Consiliul Local Medgidia

Asfaltare cu… cântec

Vrabie și ai lui au mințit cu nerușinare că totul a fost legal în privința atribuirii contractului de asfaltare de la Medgdia, nota Ordinea.ro în data de 19 ianuarie 2019. Dovezile pe care ziarul nostru le-a prezentat, îi contrazic pe față și indică faptul că Primăria a avantajat firma Oyl Company.

 

A fost trucată licitația pentru asfaltări de la Medgidia?

Înregistrări audio cu Vrabie. Beat și pus pe înjurături de cea mai joasă speță

Departe de tot scandalul politic și administrativ, Vrabie s-a aflat într-un alt scandal public. A fost înregistrat înjurând un cetățean din Medgidia. Limbajul primarului din Medgidia nu poate fi descris, cuvințele folosite de edilul de municipiu fiind de cea mai joasă speță. Ordinea.ro a publicat înregistrarea și v-o reamintim:

Înregistrări audio cu Valentin Vrabie, beat și pus pe înjurături și trivialități de cea mai joasă speță

Atunci, conducerea ALDE, partid din care Vrabie făcea parte, s-a delimitat de comportamentul colegului lor.

Medgidia nu este Peștera

Dacă în vremea “domniei” lui Vrabie pe scaunul de primar al comunei Peștera lucrurile se întâmplau de la sine, venit la Medgidia, Vrabie nu a mai avut același cuvânt de spus în fața oamenilor. Cu toții ne amintim mitingul organizat pe Valentin Vrabie în fața Consiliului Județean Constanța condus de Nicușor Constantinescu cu scopul de a semnala dezinteresul administrației județene la problemele locuitorilor din Peștera, respectiv lipsa banilor pentru proiecte. Ajuns la Medgidia, Vrabie a intenționat să aplice aceeași strategie. Spre rușinea unui primar primit la Cotroceni de un fost președinte al României și vizitat de același șef de stat în localitatea pe care o administra (detalii AICI), Valentin Vrabie a venit în fața CJ Constanța condus de Horia Marius Țuțuianu cu… angajații din Primăria Medgidia.

Iată detaliile unui miting din care ies la iveală mărirea și decăderea primarului Valentin Vrabie:

Miting cetățenesc? Vrabie a pichetat Prefectura cu angajații Primăriei Medgidia

Dosar penal pentru fals intelectual

Pe final de mandat, numele lui Valentin Vrabie apare într-un dosar penal întocmit pentru fals intelectual. Edilul din Medgidia va da cu subsemnatul în instanță chiar înainte de alegerile locale din 27 septembrie.

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, trimis în judecată pentru fals intelectual

Traseistul Vrabie

Politic vorbind, primarul din Medgidia se încadrează cu succes în categoria traseiștilor. Ales independent în funcția de primar al municipiului Medgidia, Vrabie a bifat, într-un mandat, ALDE, a cochetat și chiar s-a afișat cu liderii Pro România, deputatul Mircea Banias, în calitatea pe care a avut-o de lider al Pro România Organizația Constanța a și declarat pentru “Ordinea.ro” că înscrierea lui Vrabie în partid ar fi doar o chestiune de timp. Nu s-a întâmpat. Vrabie a ales să mai rămână puțin… independent până când s-a afișat alături de liderii PNL Constanța, partid în care s-a înscris și pe listele căruia candidează pentru un nou mandat. Nu putem trece cu vederea nici modalitatea aleasă de Vrabie de a pleca din ALDE. Primarul din Medgidia și-a dat demisia folosind un mesaj trimis conducerii pe… whatsapp. Informația ne-a fost furnizată chiar de liderul ALDE Constanța de la vremea respectivă, Andrei Gerea. Detalii despre cum au reacționat liderii ALDE, găsiți AICI

Pe ultima sută de metri, dar și după scandalul plecării city – managerului, tot cu scandal (vezi AICI), respectiv a tânărului Bogdan Moșescu cel alături de care Veabie promitea că va revoluționa Medgidia, edilul anunță că se va ocupa și de bunăstarea locuitorilor din Valea Dacilor (vezi AICI). De data aceasta, lista promisiunilor este și mai mare. Chiar în această dimineață, primarul din Medgidia și-a prezentat în spațiul public lista promisiunilor pentru Medgidia și mai mare, și mai frumoasă.

INFO! În competiția pentru funcția de primar al municipiului Medgidia s-au înscris următorii:

  • Valentin Vrabie (PNL)
  • Luminita Vladescu (PSD)
  • Bogdan Marian Moșescu (USR-PLUS)
  • Dumitru Moinescu (Pro România)
  • Iasemin Agi-Murat (PMP)
  • Zeinuș Eliaz (PER)

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Scandal la Târgul de Crăciun din Parcul Arheologic. Mai multe persoane s-au încăierat cu forțele de ordine

Publicat

la data de

Scris de

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, amenajat în Parcul Arheologic. Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine.

„Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc. Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste,  s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Chițac NU știe dacă tariful gigacaloriei este corect. Caragheorghe (USR): „Uneori rămânem siderați de discursul primarului“

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei a sărit în aer, în această toamnă, în două reprize. În primă fază, în luna septembrie, tariful gigacaloriei a fost majorat de la 590 de lei la 1.034 de lei, iar luna trecută a fost majorat din nou la de la 1.034 de lei la 1.330 de lei. Primarul Chițac a motivat aceste creșteri spunând că e de vină ba pierderile pe rețea, ba din cauza majorărilor de tarife la energie. De ce a crescut prețul gigacaloriei? Nici măcar primarul Constanței, Vergil Chițac, nu are un răspuns exact. Liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat că l-a auzit personal pe primarul Chițac într-o intervenție la Digi 24 spunând că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“.

„Uneori rămânem siderați de discursul primarului Vergil Chițac, care dă dovadă nu doar de lipsă de consecvență în declarații, dar se pare că, mai nou, plagiază ideile altora atunci când îi convine, mai ales în intervenții televizate.

Consilierii locali USR Constanța au solicitat realizarea unui audit intern în cadrul RADET (actuala Termoficare Constanța), care să clarifice care este prețul real al gigacaloriei. Deși a obținut votul consilierilor, demersul s-a lovit de reacția de scepticism a primarului Chițac, care, practic, l-a catalogat ca fiind inutil. Chiar ne acuza de populism atunci când spuneam că nu vedem de ce trebuie sa suporte constănțenii o creștere a prețului gigacaloriei pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani.

Astăzi, 3 decembrie, în cadrul unei intervenții televizate la Digi 24, domnul primar a declarat că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“. Nu exclud și posibilitatea ca domnul primar să fi cântărit mai bine situația și acum să fie de acord cu noi, însă fair-play era să precizeze faptul că, atât ideea unui audit la RADET, cât și dispoziția de primar emisă înaintea începerii ședinței CL din 26 noiembrie este un demers al consilierilor USR Constanța.“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Sursa video: Digi 24

De altfel, primarul Chițac se milogește la Guvern pentru să îi dea bani cu care să subvenționeze gigacaloria în această iarnă.

În cadrul, ședinței Consiliului Local Constanța de la finele lunii trecute a avut loc o discuție între primarul Vergil Chițac și liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe pe tema fundamentării prețului gigacaloriei. Pe de o parte, Caragheorghe i-a cerut primarului efectuarea unui audit la societatea de termoficare a orașului privind prețul gigacaloriei, iar pe de altă parte, Chițac a spus că „garantează că auditul nu va scoate la lumină niciun fel de neregulă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(Galerie foto) Primăria Năvodari amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică

Publicat

la data de

Scris de

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că autoritatea locală amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică, pe strada Macului.

„Așa cum am promis, pe strada Macului construim un teren de sport cu suprafață artificială, după ce în prealabil am finalizat amenajarea unui loc de joacă în aceeași locație. Copiii și tinerii din zonă au nevoie de spații propice și funcționale pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut! În imediata apropiere, vom construi o parcare și vom amenaja spații verzi!“, a spus primarul Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: