Connect with us

Administratie

Domnia lui Vrabie la Medgidia sau radiografia unui mandat cu scandal, injurături, contracte dubioase și lipsă de viziune

Published

on

Alegerilor locale în vremea pandemiei nu pot fi comparate cu nicio competiție electorală din trecut, dar scaunele de primar sunt la fel de rânvite de oamenii politici. Medgidia este una dintre localitățile unde lupta politică pentru scaunul administrativ este la cote maxime, iar ziua alegerilor este tot mai aproape.

De mai bine de 3 ani, Medgidia se află într-un scandal continuu. Mandatul lui Valentin Vrabie la conducerea administrației locale din muncipiul Medgidia nu a fost lipsită deloc de tensiuni, certuri, scandaluri, agresiune fizică, limbaj neadecvat și nici de atacuri, demisii și demiteri. Dacă la începutul mandatului actualul edil a făcut echipă pentru promovare de proiecte și investiții cu Luminița Vlădescu, viceprimar pe care tocmai Valentin Vrabie a propus-o, finalul celor 4 ani i-a adus pe cei doi în pragul scandalului public.

Pe rând, la nici un an de la alegerile locale trecute a început scandalul între Valentin Vrabie și consilierii locali liberali, acum colegi săi de partid. Atunci, Vrabie îi acuza că sunt lipsiți de transparență. De partea cealaltă, la fel. De altfel, liberalii i-au cerut primarului, la vremea respectivă, raport zilnic privind cheltuielile.

Replicile dintre Vrabie și cei cu care astăzi umblă la braț pentru a promova proiectul pentru următorul mandat au fost prezentate de Ordinea.ro. Tot atunci, Vrabie avea să îi numească pe colegii săi liberali… nesimțiti și proști. Vă reamintim declarațiile AICI

CL Medgidia: Liberalii nu au încredere în primarul Vrabie și vor rapoarte zilnice pentru plățile efectuate din bugetul local! În replică, Vrabie îi numește nesimțiți și proști!

Viceprimărița Vlădescu, pericol public pentru primarul Vrabie

Scandal monstru în Primăria Medgidia. Vrabie a bruscat-o pe Vlădescu. Primarul neagă violența, dar nu și conflictul

Fața de gabor a lui Valentin Vrabie. Vrea să o demită pe Vlădescu pentru ”atitudinea de răzvrătire”

 

Da, ati citit corect. Luminița Vlădescu a fost acuzată de Vrabie că are o atitudine de… răzvrătire și de nerecunoaștere a poziției deținute. În traducere, viceprimărița Vlădescu a fost acuzată că nu s-a supus regulilor impuse de primarul Vrabie.

Într-un final, planul lui Vrabie de a o înlătura pe Luminița Vlădescu de pe scaunul de viceprimar, a reușit. Cu majoritate în Consiliul Local, la inițiativa sa, Vrabie a demis-o pe Luminița Vlădescu. Detaliile le găsiți accesând următorul LINK:

Și setea de putere a edilului din Medgidia nu s-a oprit aici. Valentin Vrabie a făcut demersuri și pentru dizolvarea Consiliului Local, un consiliu local ostil la acea dată, respectiv în vara anului 2018.

Detaliile, într-un articol Ordinea.ro:

Sete de putere. Valentin Vrabie vrea să dizolve Consiliul Local Medgidia

Asfaltare cu… cântec

Vrabie și ai lui au mințit cu nerușinare că totul a fost legal în privința atribuirii contractului de asfaltare de la Medgdia, nota Ordinea.ro în data de 19 ianuarie 2019. Dovezile pe care ziarul nostru le-a prezentat, îi contrazic pe față și indică faptul că Primăria a avantajat firma Oyl Company.

 

A fost trucată licitația pentru asfaltări de la Medgidia?

Înregistrări audio cu Vrabie. Beat și pus pe înjurături de cea mai joasă speță

Departe de tot scandalul politic și administrativ, Vrabie s-a aflat într-un alt scandal public. A fost înregistrat înjurând un cetățean din Medgidia. Limbajul primarului din Medgidia nu poate fi descris, cuvințele folosite de edilul de municipiu fiind de cea mai joasă speță. Ordinea.ro a publicat înregistrarea și v-o reamintim:

Înregistrări audio cu Valentin Vrabie, beat și pus pe înjurături și trivialități de cea mai joasă speță

Atunci, conducerea ALDE, partid din care Vrabie făcea parte, s-a delimitat de comportamentul colegului lor.

Medgidia nu este Peștera

Dacă în vremea “domniei” lui Vrabie pe scaunul de primar al comunei Peștera lucrurile se întâmplau de la sine, venit la Medgidia, Vrabie nu a mai avut același cuvânt de spus în fața oamenilor. Cu toții ne amintim mitingul organizat pe Valentin Vrabie în fața Consiliului Județean Constanța condus de Nicușor Constantinescu cu scopul de a semnala dezinteresul administrației județene la problemele locuitorilor din Peștera, respectiv lipsa banilor pentru proiecte. Ajuns la Medgidia, Vrabie a intenționat să aplice aceeași strategie. Spre rușinea unui primar primit la Cotroceni de un fost președinte al României și vizitat de același șef de stat în localitatea pe care o administra (detalii AICI), Valentin Vrabie a venit în fața CJ Constanța condus de Horia Marius Țuțuianu cu… angajații din Primăria Medgidia.

Iată detaliile unui miting din care ies la iveală mărirea și decăderea primarului Valentin Vrabie:

Miting cetățenesc? Vrabie a pichetat Prefectura cu angajații Primăriei Medgidia

Dosar penal pentru fals intelectual

Pe final de mandat, numele lui Valentin Vrabie apare într-un dosar penal întocmit pentru fals intelectual. Edilul din Medgidia va da cu subsemnatul în instanță chiar înainte de alegerile locale din 27 septembrie.

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, trimis în judecată pentru fals intelectual

Traseistul Vrabie

Politic vorbind, primarul din Medgidia se încadrează cu succes în categoria traseiștilor. Ales independent în funcția de primar al municipiului Medgidia, Vrabie a bifat, într-un mandat, ALDE, a cochetat și chiar s-a afișat cu liderii Pro România, deputatul Mircea Banias, în calitatea pe care a avut-o de lider al Pro România Organizația Constanța a și declarat pentru “Ordinea.ro” că înscrierea lui Vrabie în partid ar fi doar o chestiune de timp. Nu s-a întâmpat. Vrabie a ales să mai rămână puțin… independent până când s-a afișat alături de liderii PNL Constanța, partid în care s-a înscris și pe listele căruia candidează pentru un nou mandat. Nu putem trece cu vederea nici modalitatea aleasă de Vrabie de a pleca din ALDE. Primarul din Medgidia și-a dat demisia folosind un mesaj trimis conducerii pe… whatsapp. Informația ne-a fost furnizată chiar de liderul ALDE Constanța de la vremea respectivă, Andrei Gerea. Detalii despre cum au reacționat liderii ALDE, găsiți AICI

Pe ultima sută de metri, dar și după scandalul plecării city – managerului, tot cu scandal (vezi AICI), respectiv a tânărului Bogdan Moșescu cel alături de care Veabie promitea că va revoluționa Medgidia, edilul anunță că se va ocupa și de bunăstarea locuitorilor din Valea Dacilor (vezi AICI). De data aceasta, lista promisiunilor este și mai mare. Chiar în această dimineață, primarul din Medgidia și-a prezentat în spațiul public lista promisiunilor pentru Medgidia și mai mare, și mai frumoasă.

INFO! În competiția pentru funcția de primar al municipiului Medgidia s-au înscris următorii:

  • Valentin Vrabie (PNL)
  • Luminita Vladescu (PSD)
  • Bogdan Marian Moșescu (USR-PLUS)
  • Dumitru Moinescu (Pro România)
  • Iasemin Agi-Murat (PMP)
  • Zeinuș Eliaz (PER)

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!